Turen i år går til Oppdal. Vi reiser opp langs E6 og retur ned Orkladalen. Ankomst Trondheim ca. kl. 1930.

Vi reiser fra Risvollan-sentret kl. 0800 presis! via Eklesbakken/Tillerbrua til Melhus kirke hvor vi besøker Prestegårdslåna. Dette er et spennende bevarings- og kulturprosjekt. Her serveres kaffe og kaker, mens vi får entusiastisk beskrivelse av arbeidet med låna.
Videre til Oppdal blir det guiding underveis.

På Oppdal besøker vi Nord-Europas største branngravfelt fra vikingtiden, Vangfeltet, med over 700 gravminner. Deretter går turen til Oppdalsmuseet med spennende vandring i historiske omgivelser, hvor hver bygning har sin spesielle historie. Her serveres lunsj med museets egen signaturrett.

Fra Oppdal setter vi kursen mot Løkken verk med guiding underveis i bussen. På veien dit kjører vi på vestsiden av Orkla mellom Kløft bru og Skjephaug nederst i Berkåksbakkene.

På Løkken besøker vi Gammelgruva, som viser restene etter 333 års gruvedrift. Fra Løkken reiser vi standsmessig videre med Thamshavnbanen, Norges første elektriske jernbane, på meterspor, til Bårdshaug, hvor bussen plukker oss opp.

Hvis tid besøker vi prosjektet «Heimatt», for å se på restaureringen av stavkirkekopien, som ble produsert av Thams på Strandheim Brug til verdensutstillingen i Chicago i 1893.

På turen til Trondheim smetter vi oppom Snefugl gård for kaffe og vafler, samt omvisning i Alf Prøysen-samlingen.

Det nærmer seg høst og været er ustabilt. Derfor er det lurt med varme klær og godt fottøy. Medlemmer er prioritert, men om det er ledige plasser kan også andre være med.

Påmelding til Harry Sollie tlf.: 986 44 220, men helst på epost: h-sollie@online.no innen
2. september. Dere som ikke møter på Risvollan må gi beskjed hvor dere vil stå på bussen.

OBS! Det er begrenset med parkeringsplasser på Risvollan. Halvparten av parkeringsplassen har 3-timers-begrensning, så kjør sammen om mulig.

Pris: 600 kr

Ved bekreftet plass må beløpet innbetales på lagets kontonr.: 8601.22.10185 innen 2. september.